Vinprovning

Vinprovning senaste nytt

VInprovning har verkligen blivit en framgång för oss. Det faktum att munskänkarna valt Niederösterreich till årets vinort har naturligtvis hjälpt till.
Vi har nu hållit vinprovningar med munskänkarna i större delen av Östergötland, delar av Närke, Värmland och Södermanland. I höst är vi även inbokade på flera ställen i Småland.
Dessutom har det goda samarbetet med Gryts pensionat lett till vinprovning även där. Premiär lördag 2:e maj

JÄTTEKUL

Vi ordnar gärna vinprovning

Vinprovning är trevligt att ordna med vänner och bekanta. Vi ställer gärna upp och organiserar det hela. Vi kan förstås använda de viner som vi själva importerar eller också komma med förslag på andra upplägg, till exempel utifrån druvsort eller länder. Och har ni egna önskemål fixar vi förstås det. Vi kan ordna provningen i vår sjöstuga eller i en lokal ni själva föreslår.
Här pågår vinprovning med Munskänkarna i Söderköping, 35 personer deltog. Vi provade Österrikiska vita från Brandl och röda från Kerschbaum. Provningen avslutades med middag på Åcafeét, vi åt Briam(Grekisk kycklings- och grönsaksrätt) och drack Triade till. Både vinerna och maten fick mycket beröm.

Vinprovning Munskänkarna Vadstena

Fredagen den 30:e november var det dags för provning med munskänkarna igen. Den här gången i folkhögskolans lokaler i Vadstena.
Inför ett 40-tal medlemmar hade jag(Roger) möjligheten att presentera Österrike som vinland och avsluta med en provning av utvalda röda österrikare.
Intresset var stort och det känns som att vi väckt intresset för röda österrikiska viner i Vadstena.
Vi började med en ren Zweigelt, Olivin, från Winkler-Hermaden, följde upp med Hermada och sedan Women och Blaufränkisch Dürrau Reserve från Maria Kerschbaum.
Till maten drack vi Triade från Kerschbaum.
Vinerna fick som vanligt många lovord och höjda ögonbryn. "Att det finns så bra röda viner från Österrike hade vi ingen aning om" är en vanlig kommentar.
Kul, vi räknar med att fortsätta under våren på samma sätt.