Senaste nytt

Samarbete med Nordic Winehouse

Vi på Seaside Tastes inleder nu ett samarbete med en annan östgötsk vinimportör, nämligen Nordic Winehouse och Niclas Fock.
Båda importerar vi viner av hög kvalitet från Italien och samarbetet omfattar bland annat marknadsföring, logistik, gemensamma vinprovningar med mera. Vi ser fram emot att tillsammans med Niclas Fock kunna erbjuda goda italienska smaker både i närområdet och övriga Sverige.

Vernaccia i lager igen

Nu har vår italienska vita Vernaccia, som fick så fint omdöme i Dagens Nyheter, kommit hem igen. Tråkigt nog kunde vi ju inte förse alla som ville ha Vernaccian eftersom den stora orderingången gjorde att den tog slut. Kanske var du en av de drabbade - hoppas att du inte gett upp utan tar chansen att beställa igen och få smaka ett riktigt gott vin.

Tillfälligt slut - men nytt på gång

Vilken köprusch! Efter artikeln i Dagens Nyheter är det många som vill prova vår Vernaccia och ordrarna har strömmat in. Helt underbart tycker vi! Och så många ordrar har vi fått att vinet tillfälligt har tagit slut i vårt lager. Men mer är på gång och landar i Sverige i mitten på den här veckan. Så håll ut, vinet kommer - även om några beställare tyvärr får vänta lite extra på det.

Vernaccia - suveränt till bruschetta

Sedan i september erbjuder vi på Seaside också italienska viner. Särskilt roligt tycker vi det är att ha med en Vernaccia di San Gimignano i vårt utbud. Detta vita, torra vin produceras bara kring den medeltida romantiska staden San Gimignano, och vi föll direkt för det när vi besökte vingården i våras.
Och det är inte bara vi som gillar vinet. När Dagens Nyheter kom med tips på 12 favoriter i beställningssortimentet den 24 oktober var vår Vernaccia från Fattoria di Fugnano e Bombereto ett av tre utvalda vita viner. Så här skrev Alf Tumble:
"Kring byn San Gimignano gör man sedan länge vita viner på druvan vernaccia. Viner som vanligtvis smakar bäst på plats i en ishink på en uteservering, men det görs också exemplar värda att beställa hem! Tänk ett friskt vitt vin med skalkänsla, vita vingummin, mandel och päron. Suveränt till bruschetta".

Bäst i test!

I oktober var några av våra viner med på en provning med vinjournalister i Stockholm. Och omdömena var idel positiva.
Vår Brandl Riesling Terrassen fick betyget FYND! i tidningen  Allt om Vin. Karaktärsfullt och torrt med betydande framtidspotential var omdömet.
Från Weingut Brandl kommer också Weinberge Pfaffenberg Grüner Veltliner. Betyget i Allt om Vin blev Bästa Köp! och så här skrev journalisterna: " Härlig, saftig doft i fräsch, klockren stil. Påtagligt pepprig, fruktren smak i lång aptitretande stil".
Härligt att vi kan erbjuda två så högklassiga viner att njuta av till höstens skaldjur, fiskrätter, eller kanske som en aperitif.

Am Berg - ÅRETS VINGÅRD i Kamptal

- Vi är "the champions", säger en glad Ludwig Gruber.
Detta sedan vingården Weingut Am Berg, i familjens Grubers ägo sedan några generationer, utsetts till Årets Vingård i Kamptal. Ett område där konkurrensen mellan högklassiga vingårdar är stenhård.
- Speciellt smickrande är utmärkelsen eftersom 2014 var en av de svåraste årgångarna på mycket länge, säger Ludwig Gruber stolt.
Vi på Seaside Tastes är förstås glada eftersom vi kan erbjuda Ab Mergs Gelber Moscateller, ett förföriskt gott aperitifvin.

Italien - nytt vinland för Seaside Tastes

I början av sommaren gjorde vi en vingårdsresa till Italien och ljuvliga Toscana. Det sa klick direkt, både i hjärtat och gommen! Så med början i september kan vi nu erbjuda viner både från Fattoria di Fugnano, som ligger strax utanför den charmiga medeltida staden San Gimignano, och från vingården Fornace i Montalcino.
Från Fattoria di Fugnano hämtar vi det vita vinet Vernaccia, som är typiskt för just San Gimignano. Vi har också hittat en god Chianti och så vinet Dona Gina, enbart gjord på druvan Sangiovese. Jättegott!
Från Fornace kommer två alldeles fantastiska - tycker vi! - Brunello di Montalcino.
Lummigt och vackert - här ses en del av Fattoria di Fugnano.

Eurovison song contest 2015

Att årets Eurovision song contest går i Wien i år är ju bekant. Men vet ni,

Det vin som serveras i VIP laungerna och bakom scenen är GOLDENITS Blauer Zweigelt Select !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ett ekologiskt vin som funnits i beställningssortimentet sedan i höstas. Det var just det vinet som vi valde när vi var på Vievinum 2014 för att söka en Blauer Zweigelt.
Detta är ett bra kvitto på att vi valt rätt.

Varför inte dricka samma vin som VIParna i Wien.
Beställningsnummer: 78367, pris 173:-

Österrikisk vindag på Grand Hotell i Stockholm

5:e maj i Stockholm. Vår första vinmässa som utställare. Gäster från hela vin-Sverige är inbjudna. Vi kommer att representera 6 av våra vinbönder och ha ca 25 viner för avsmakning.
SPÄNNANDE

Årgångsbyte Grüner Veltliner

Vår Grüner Veltliner Pfaffenberg har sålt fantastiskt bra på Gryts Pensionat. "011 är slut och vi kommer nu med 2013 som är minst lika bra

Resultat av Vievinum

Fantastiskt.

Vi åkte till Wien bland annat för att hitta en Zweigelt. Efter mycket provande hittade vi Blauer Zweigelt Select 2011 från Goldenits. Inte bara att den smakar underbart, den är dessutom ekologisk.
Inte nog med det:
Winkler-Hermaden Olivin 2012 och Hermada 2012 är också ekologiska. De finns nu båda tillgängliga. Speciellt välkommen tillbaka är favoriten Hermada som varit slutsåld en längre tid.
Ytterligare:
Jo, sent omsider har vi funnit en Gelber Muskateller som passar in i vårt program. Den kommer från Weingut am Berg i Kamptal.
Sist men inte minst:
Vi har hittat 2 söta viner en Ausbruch och en Eiswein båda från Landauer i Rust

Mycket bra utdelning på vår resa

Vievinum 2014

Den  13-16 Juni åker vi till Wien för att besöka Österrikes största vinmässa Vievinum.
Vi träffar förstås våra vinbönder och kanske kommer vi hem med några nyheter.

Gryts Pensionat

De nya ägarna av Gryts Pensionat har valt att ta in Strohmaiers Sauvignon Blanc Klassik, Grüner Veltliner Pfaffenberg och Kerschbaums Triade i sitt sortiment.
JÄTTEKUL!!!!!

Österrikisk vindag på Grand hotell i Sockholm

Slutsålt

Hermada, vår fantastiska Zweigelt Cuvée från 2009 är tyvärr slutsåld. Den ersätts med årgång 2012 som dessutom är ekologisk. Finns åter från och med oktober
Efter att ha fått fint betyg i diverse tidningar har försäljningen gått riktigt bra.
Slutsålt är även Schilcher Ried Aibl men Schilcher Privat från 2013 går inta av för hackor den heller.

Pinot Noir

Äntligen!
Många har frågat efter en Pinot Noir eller Blauburgunder som den kallas i Österrike.
Nu kan vi erbjuda den från den 1:e augusti.
Den lanseras tillsammans med en Zweigelt och en Zweigelt cuveé från vår nya leverantör: Winkler-Hermaden från Steirmark

Utmärkelser

Brandl har fått utmärkelsen: "Bästa Riesling 2011 för sin: Riesling Kogelberg Erste Lage 2011.
Vi gratulerar!!!

FYND!!!!!!!!

Ja, det är det omdöme som några av Brandl´s vita viner fått i senaste "Allt om Vin".
Tidningen har testat 2 Grüner Veltliner och 2 Riesling från Brandl. Riesling Terassen, Riesling Heiligenstein Erste Lage samt Grüner Veltliner Weinberge/Pfaffenberg fick alla omdömet FYND.
Grüner Veltliner Kogelberg Erste Lage fick omdömet BÄSTA KÖP.
Kerschbaums Women och David´s show Reserve fick omdömet PRISVÄRT.
Vi tar detta som en bekräftelse på att vi har mycket bra viner. Vi hoppas att våra övriga viner också kommer att recenseras så småningom.
Läs mer under respektive vin.

Mera Brandl

Så här skriver Bengt-Göran Kronstam i DN den 22:e september 2012 under rubriken lyx:
 "2011 Brandl Heiligenstein Riesling Erste Lage. Fyra viner har Weingut Brandl klämt in på veckans lista. Det är bara att gratulera, även dig som får chansen att smaka. En mäktig smakupplevelse som redan nu vittnar om kvalitet och tveklöst lär hålla minst ett årtionde". 
Under rubriken fynd hittar vi förutom Riesling Heiligenstein, även Riesling Terassen och Grüner Veltliner Weinberge/Pfaffenberg. 
Grüner Veltliner Kogelberg får rubriken: Bästa köp.
Ja, superlativen fortsätter att dugga tätt över Brandl´s viner
Det enda problemet är att de kommer att ta slut innan nästa årgång är framme. Passa på medan tid är!!

Nya viner i april

Från och med den 2:a april erbjuder vi Schilcher i vårt sortiment. Ni som gillar österrikiska viner vet säkert redan vad Schilcher är, men i alla fall: Schilcher är ett mycket torrt roséfärgat vin gjort av druvan Blauer Wildbacher. det produceras enbart i Steiermark och i huvudsak för inhemskt bruk. Doften är intensiv och smaken hög syra.
Vår nya producent heter Thomas Strohmaier. Vi har också valt att ta in hans Sauvignon Blanc. Lite fruktigare än en Sancerre men lite torrare än en Nya Zeeländare om ni förstår.