Våra österrikiska vinbönder

Weingut Am Berg

Weingut Brandl

http://www.weingut-brandl.at
Några av våra vita Österrikiska viner kommer från vinbonden Günther Brandl i Kamptal. Detta område, norr om Donau är känt för sina torra, krispiga vita viner. Günther Brandl driver sin vingård i den lilla orten Zöbling och har specialiserat sig på viner av druvorna Riesling och Grüner Veltliner.

Weingut Goldenits

Weingut Landauer

Weingut Maria Kerschbaum

 http://www.weingut-kerschbaum.at
Flera av v
åra röda Österrikiska viner kommer från vår vinbonde Maria Kerschbaum i Burgenland. Här, utmed gränsen till den ungerska pustan, framställs smakrika och fylliga röda viner. Maria Kerschbaum och hennes familj driver sin vingård i Horitschon mitt i Österrikes främsta rödvinsdistrikt.

Weingut Strohmaier

http://www.strohmaier.schilcher.com
Strohmaier har sin vingård i västra Steiermark och producerar bland annat vinet Schilcher, en riktig österrikisk specialitet. Vi har valt att ta in Schilcher Klassik som är riktigt typisk med mycket hög syrahalt. Ett mycket aromatiskt vin som passar perfekt i bersån en varm sommardag.
 

Weingut Winkler Hermaden

http://www.winkler-hermaden.at

Winkler-Hermaden är med sina 36 hektar en större vingård än våra andra men det är fortfarande samma noggrannhet och kvalitet som vi känner igen från våra andra viner. Sedan 2012 sker odlingen av vinerna ekologiskt